NAK HILANGKAN GATAL-GATAL KULIT?

Anda mencari penawar hilang gatal & penyakit kulit yang semulajadi, berkesan serta bebas steroid?

100% Bahan Semulajadi

Diformulasikan dari 100% bahan semulajadi. Ianya BEBAS bahan kimia dan BEBAS steroid. Sesuai untuk kulit sensitif.

Itchy Skin Relief

Mengandungi gelenggang (cassia alata) sebagai agen anti-bakteria yang powerful untuk hilangkan gatal-gatal dan merawat penyakit kulit.

Premium Extrak Ingredients

Mewah dengan kandungan ekstrak bahan premium yang banyak, untuk kesan yang lebih efektif. 3 jenis minyak untuk 'mengunci' kelembapan.

Tak Pedihkan Kulit

Tidak panas.
Tidak pedihkan kulit.
Tidak berbau busuk.
Tidak berbau ubat.
Tidak keringkan kulit.

Berkesan Untuk Hilangkan Gatal-Gatal Yang Disebabkan Oleh..

  • Gatal-Gatal Kulit
  • Eczema
  • Psoriasis
  • Kurap
  • Panau
  • Kayap
  • Badang
  • Bisul
  • Kudis Buta
  • Kurap Susu Bayi
  • Resdung
  • Kutu Air
logo youtube kecik
Memperkenalkan GLOW GELENGGANG, produk herba organik membantu melegakan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh resdung, dan penyakit berkaitan kulit seperti gatal kulit, eczema,  psoriasis, bisul, panau, kudis buta dan kurap yang berkesan tanpa steroid dan selamat.

Daun gelenggang yang sangat dikenali sebagai agen anti-kulat paling tinggi. Ia sebenarnya telah lama digunakan berabad-abad lamanya oleh  nenek moyang kita, masyarakat Arab dan orang Eropah untuk mengatasi masalah kulit. Formula terkini Glow Gelenggang berasaskan 6 ramuan istimewa untuk ‘ghaibkan’ gatal-gatal kulit dengan mudah digunakan telah dicipta!

Tidak seperti produk lain yang tinggi bahan kimia memudaratkan, GLOW GELENGGANG adalah 100% diperbuat daripada bahan semulajadi terpilih. Ianya homemade, paling banyak bahan aktif, 5x lebih berkesan, selamat dan mudah digunakan oleh semua jantina dan peringkat umur. Sekarang, tak perlu menderita menggaru hingga berdarah lagi, kerana ia sudah ada di depan anda!
info gelenggang tahukah anda
PETUA orang dulu-dulu, mereka menumbuk sejenis DAUN AJAIB sehingga lumat dan digaul bersama sedikit belerang atau minyak tanah. Campuran tersebut ditampal pada anggota badan untuk mengubati panau, kurap atau kudis buta. Daun ajaib yang dimaksudkan adalah DAUN GELENGGANG.
sabun gelenggang, hilang gatal, penyakit kulit, eczema, panau, kurap

Siapa Yang Boleh Guna?

  • Lelaki / Perempuan
  • Kanak-Kanak
  • Orang Dewasa
  • Orang Tua
  • Wanita Hamil
  • Wanita Berpantang

Hanya Bahan Premium Terbaik Untuk Kulit Anda !

GELENGGANG (Cassia Alata) - UNTUK kurangkan gatal-gatal dan masalah kulit

GELENGGANG agen anti-bakteria dan anti-kulat yang POWERFUL.

Dikenali sebagai Cassia Alata atau Senna Alata. Mempunyai NILAI PERUBATAN PENTING dalam merawat penyakit kulit oleh kulat, dan telah digunakan oleh manusia sejak berabad lamanya.

Mengandungi bahan baik 'anthraquinones' dan 'crysophanic' yang sangat berkesan sebagai PERENCAT KULAT kulit, serangan hama, penyakit bakteria dan mikrob.

GELENGGANG dikenali sebagai penawar untuk HILANGKAN GATAL-GATAL kulit yang disebabkan oleh MASALAH KULIT seperti eczema, psoriasis, panau, kurap, bisul, kudis buta, kayap, badang, ruam dan lain-lain masalah kulit.

HABBATUS SAUDA (Black Seed Oil) - UNTUK kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran

Bahan-bahan aktif dari HABBATUS SAUDA iaitu thymoquinone, fixed oil dan nigellone yang bertanggungjawab kepada ANTI-HISTAMINE, ANTI-OKSIDA dan ANTI-JANGKITAN.

Ibnu Sina menulis habbatus sauda membantu pemulihan kulit dan PENYEMBUHAN LUARAN.

Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda boleh menyembuh segala penyakit kecuali mati

MINYAK ARGAN (Argan Oil) - SUPAYA kulit halus dan licin, mudah menyerap dalam kulit

Flavonoids yang hadir dalam MINYAK ARGAN mempunyai ciri-ciri ANTI-RADANG yang kuat.

Triterpenoids yang didapati secara semulajadi memberi manfaat untuk ECZEMA dan membina sel kulit baru yang sihat.

Kaya dengan VITAMIN A & E untuk kelembapan dan elastisiti kulit

 

MINYAK ZAITUN (Olive Oil) - SEBAGAI pelembap yang tahan lama pada kulit

Kandungan nutrisi pada MINYAK ZAITUN mampu meresap hingga LAPISAN TERDALAM kulit dan mampu menguatkan lapisan tisu berkenaan.

Bertindak sebagai PELEMBAP yang berkesan pada semua jenis kulit, termasuk kulit kering.

Melembut dan MENGURANGKAN KEKERINGAN serta kekenduran kulit.

SUSU KAMBING (Goat Milk) - UNTUK mencerah, melembut, melembap, mencegah kulit kasar, kering dan kusam

Trace mineral dalam SUSU KAMBING iaitu komponen antioksidan protein mengawal dan mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas dan sinar UV.

Susu kambing mengandungi kandungan komposisi zat yang lebih ringan, mudah dan cepat menyerap di dalam kulit.

Susu kambing mampu MENCERAH, MELEMBUT dan MENLEMBAPKAN KULIT.

CRYSTAL MENTHOL - UNTUK menyejukkan kulit, tidak panas

CRYSTAL MENTHOL memiliki sifat ANTISEPTIK yang biasanya dapat menghambat pertumbuhan kuman.

Crystal menthol juga dapat mengurangi rasa sakit kerana sifatnya yang sensasi DINGIN.

Ia juga digunakan sebagai aromaterapi kerana mengeluarkan aroma yang sejuk dan menjadikan kulit lebih rileks.
info gelenggang tahukah anda
KEHILANGAN air dari kulit menyebabkan kulit pesakit eczema menjadi lebih kering, radang dan gatal. Sabun herba yang tinggi minyak (oil) dan berpelembap, memberi lapisan minyak pada permukaan kulit. Ini membantu mengelakkan air dari tersejat dari permukaan kulit

FAQ | Soalan Yang Sering Ditanya Tentang Glow Gelenggang

Sabun herba boleh guna di muka tak?

"Sabun herba BOLEH di guna pada muka dan badan".

Set Glow Gelenggang ada item apa?

Set Glow Gelenggang mengandungi 2 items. Sabun herba herba gelenggang dan minyak herba.

Untuk lebih jimat sabun perlu potong ke?

Sabun herba ni TAK PERLU di potong kecil. Ini kerana sabun tidak mudah cair, tidak 'putih' dan tidak lembik.

Sabun herba ni rasa apa?

Sabun herba ni bertekstur scrub (lulur). Ianya nyaman dan sejuk yang mild. Masalah kulit gatal-gatal memang rasa sangat selesa menggunakannya.

Berapa berat? Tahan lama mana?

Sabun herba berat 50gm, minyak herba 30ml. Penggunaan set ni sebulan lebih bergantung pada penggunaan.

Bagaimana penjagaan khas ke?

Tiada. Walaubagaimana pun pengguna perlu memastikan sabun tidak direndam dalam air dan simpan di tempat yang kering. Manakala minyak herba pula simpan pada suhu bilik. Elakkan simpan di tempat panas dan terkena sinaran matahari untuk kurangkan khasiatnya.
testimoni customer kurap parah
Syukur Alhamdulillah.. Gatal-gatal nenek dah hilang. Solat pun lebih kusyuk skrang nih..
~ Nek Asmah, 78 tahun
kurap kepala, kurap di kepala bayi, rawat kurap kepala, tips hilang kurap, gatal, gelenggang
kudis, gatal, gelenggang, cara rawat kudis, tips hilangkan kudis
eczema, gatal, ekzema, itchy, glow gelenggang, testimoni

RAHSIA dan FAKTA Penting Yang Wajib Anda Tahu !

RAHSIA 1

RAHSIA PERTAMA - Sabun yang dihasilkan di kilang menggunakan konsep 'asalkan ada'. Iaitu hanya memasukkan beberapa titik atau beberapa gram sahaja bagi setiap bahan-bahan untuk kuantiti beratus-ratus sabun. Anda bayangkan ! Ini juga sebenarnya salah satu marketing strategi yang sengaja diguna pakai supaya pengguna berterusan membeli produk mereka kerana ianya ada kesan tetapi sangat perlahan dan harus terus-menerus membeli.

TETAPI GLOW GELENGGANG adalah 100% sabun herba buatan tangan (handmade). Oleh itu kami mempunyai kawalan sepenuhnya dalam kesemua bahan-bahan semasa penghasilan sabun. Contohnya gelenggang. Untuk makluman anda, kami hasilkan sendiri minyak gelenggang dan ekstrak gelenggang. Semasa penghasilan produk, bahan bagus gelenggang ini memang kami masukkan seberapa banyak yang boleh ke dalam beberapa ketul sabun kami.

RAHSIA 2

RAHSIA KEDUA - Kebanyakan kilang-kilang yang menghasilkan sabun sekarang ini memang sengaja akan memisahkan ‘glyserin’ (iaitu komponen penting yang ‘menarik air’ dengan kuat) dan memasukkan gylserin itu ke dalam lotion atau cream supaya pengguna terpaksa membeli lebih produk secara berasingan.

TETAPI pembuat sabun sendiri (handmade) pula tidak akan melakukan hal tersebut kerana itulah sabun handmade mempunyai glyserin semulajadi. Pengguna tidak perlu menggunakan lotion selepas mandi.

RAHSIA 3

RAHSIA KETIGA – Sabun yang dibuat di kilang adalah ‘produk sedia ada’. Oleh itu kuantiti kandungan bahan pengawet dalam sabun ini adalah sangat tinggi! Ini berlaku untuk memanjang hangka hayat sabun hingga dapat kekal hingga bertahun-tahun lamanya, kerana mengambil kira masa untuk disimpan di kilang, kapal. Stor, pembekal, peruncit sebelum ianya diedar ke kedai-kedai dan dibeli ole pengguna.

TETAPI berbeza dengan GLOW GELENGGANG, kerana ia adalah produk handmade. SUdah pastilah ia dihasilkan berasaskan ‘made to order basis’! Ini dilakukan kerana kami sangat mementingkan kualiti dan kesegaran walaupun jangka hayat produk handmade ini agak lama iaitu 6-8 bulan.

RAHSIA 4

RAHSIA KEEMPAT - Sabun yang dihasilkan di kilang atau sabun komersial adalah lebih tahan lasak. Anda boleh lihat sabun komersial susah berlekuk jika terjatuh bukan, Ini kerana penggunaan wax (lilin) yang digunakan secara berlebihan dalam sabun komersial supaya dapat menghasilkan sabun yang tahan lasak. Untuk info, sabun yang tahan lasak adalah belum pasti sabun tersebut susah lembik atau susah cair ya. Contoh senang yang lain yang menggunakan wax supaya tahan lasak adalah epal. Cuba anda kikis kulit epal atau rendamkan ke dalam air panas, Pasti anda terkejut melihat betapa banyaknya lilin yang digunakan dalam sebiji epal.

TETAPI sabun handmade tidak menggunakan wax. Maka, ianya tidak tahan begitu lasak. Jika sabun terjatuh, akan berlaku sedikit lekuk di bucu sabun. Tetapi tak perlu risau pun, kerana lekukan itu hampir tidak nampak pun. Ia bukanlah masalah besar kerana tahan lasak ini lebih bersifat ciri-ciri luaran sabun yang cantik. Seperti buah tradisional mangga dengan epal import, saya yakin anda akan memilih mangga daripada memakan epal yang penuh lilin, bukan ?
info gelenggang tahukah anda
sabun gelenggang, hilang gatal, penyakit kulit, eczema, panau, kurap
Gambar sebelah adalah sabun herba organik Glow Gelenggang. Lihatlah dengan teliti tekstur sabun herba organik ini. Banyaknya bahan baik di dalamnya untuk kesan yang optimum. Tidak seperti sabun herba lain yang hanya letak setitik dua bahan untuk mencukupkan syarat kandungan bahan.
Glow Gelenggang ini mempunyai 2 item. Iaitu, sabun herba organik dan minyak herba organik.
sabun gelenggang, gelenggang, eczema, panau, kurap, hilang gatal
minyak gelenggang, gelenggang, eczema, panau, kurap, hilang gatal
Sabun Herba Organik (50gm)
Minyak Herba Organik (30ml)
cara guna set gelenggang, minyak gelenggang, sabun gelenggang
"Yang berPANAU dan berKURAP cuba la rawat dengan Glow Gelenggang, Memang betul-betul berkesan. Saya sangat berpuas hati. Siap rekemen pada kawan-kawan lagi".
Puan MaziraPeniaga
"Lepas guna Glow Gelenggang ni, bukan setakat gatal-gatal eczema hilang. Kulit pun rasa lembut. Ateng suka sangat. Bau ala-ala vanilla. Sedap jer".
Cik AtengBlogger & Pelajar
"Saya suka guna sabun herba ni sebab bahan dia banyak! Gatal muka & hidung sebab resdung hilang. Habis lendir resdung keluar. Jimat duit & masa saya tak perlu ke pusat rawatan"
Encik MuhirPekerja Minyak & Gas

HARGA


SABUN HERBA
1 unit Sabun Herba Organik RM47
2 unit Sabun Herba Organik RM70 (JIMAT RM24)
4 unit Sabun Herba Organik RM140 + FREE 1 unit Sabun Herba bernilai RM47 (JIMAT RM95)


MINYAK HERBA
1 unit Minyak Herba Organik RM47
2 unit Minyak Herba Organik RM70 (JIMAT RM24)


SET (mengandungi sabun herba & minyak herba)
1 set RM70 (Jimat RM24)
2 set RM140 + FREE 1 unit Sabun Herba bernilai RM47 (JIMAT RM95)


**Setiap pembelian akan menerima FREE Gift dari Glow Gelenggang

CAS PENGHANTARAN
FREE Postage untuk seluruh Malaysia.
RM50 untuk luar dari Malaysia

CARA PENGHANTARAN


- Pengeposan setiap hari (pukul 1 tgh hari) kecuali Sabtu, Ahad dan Public Holiday.
- Penghantaran melalui 'pos laju'.
- Pos Laju menjanjikan penghantaran 1-3 hari bekerja (Malaysia). Penghantaran ke luar negara 7-14 hari bekerja.
- Tracking number akan diberi selepas pembayaran dibuat.
- Anda boleh menyemak status parcel anda selepas satu hari pengeposan, dengan memasukkan tracking number anda.

CARA PEMBAYARAN

cara pembayaran, maybank, cimb, glow gelenggang

Anda ada kemusykilan ?

Copyright 2016 - 2018 | Glow Gelenggang - All Rights Reserved
error: Content is protected !!